Kort over København lavet til julekort

Godt byvandringsår

2017 var et rigtig godt år ud i byvandringerne og det nye år bliver endnu bedre. Vi begynder med en gratis nytårskur i Østerbro Lokalhistoriske Forening og Arkiv – læs mere til sidst på siden.

Sidste år ved denne tid var der rimelig meget stress på, så derfor fik jeg aldrig skrevet godt nytår til jer der.
Det var en opgave jeg havde fået med kort varsel af forlaget Frydenlund; at skrive en byvandringsguide til reformationens København i anledning af Lutheråret. Det gik hurtigt, men det lykkedes at skrive en lille handy guide til middelalderens København og komme ind på en række emner om de religiøse stridigheder i samfundet dengang i 1500-tallet.
Bogen, På tur i reformationens København, fik rigtig gode anmeldelser og der blev booket en del byvandringer i den anledning i efteråret. Dejligt!
(Jeg kan fortælle der kommer mere af samme stil, men denne gang er der en bedre deadline. Mere kan jeg ikke fortælle nu, men det bliver spændende.)

Nye ture gennem AOF og flere Åbne ture

Året begyndte med en række byvandringer bestilt af Østerbro Handelsforening, som gav turene gratis til Østerbros borgere. Turene tog udgangspunkt i Trianglen og gaderne omkring dem. Det var en overvældende succes, hvor antallet steg fra ca. 50 deltagere til ca. 120 på den sidste tur. Mange mennesker men det var sjovt. Og så kan man se at interessen er stor for denne type arrangementer – især når det er gratis for deltagerne. Normalt kommer der ikke så mange 😉
De ture får forøvrigt nyt liv i det nye år. Både gennem AOF og som åbne byvandringer, som løbende kommer til her på siden og Facebook.

Giv byvandring som gavekort

Åbne byvandringer har haltet de sidste måneder og det skyldes altså jeg blev booket af en del menighedsråd i forbindelse med Lutheråret, ligesom min tur om 2. Verdenskrig på Østerbro fik også en utrolig interesse og blev booket af alle mulige foreninger og interessegrupper.
De åbne byvandringer vil nu også være en gaveide, da jeg har lavet et samarbejde med gaveideer.dk

Byvandringer som undervisning

Igen i år var der et godt samarbejde med Åben Skole, som er Københavns Kommune der giver tilskud til undervisningsarrangementer til Københavns folkeskoler.
Du kan se byvandringerne til skolebrug her: københavnbyvandring.dk.

Ny forening til
formidling af Københavns historie

Endnu i år har jeg haft et godt samarbejde med byvandring.nu og andre gode byvandrere. Vi vil gerne lave mere samarbejde og udvide ideerne om formidling af Københavns historie. Derfor har vi stiftet en forening, der hedder Formidlerforeningen.
Så hvis du har gode ideer til formidling af Københavns historie, så kontakt os. Måske vi kan hjælpe med fondssøgning og ideudvikling.

Østerbro
Lokalhistoriske Forening og Arkiv

Jeg har også brugt en del tid på frivilligt arbejde hos
Østerbro Lokalhistoriske Forening og Arkiv.
Her er jeg blevet udnævnt til redaktør af det lokalhistoriske blad 2100 Ø. Et par af byvandringerne er her blevet til artikler med masser af billedmateriale – Riffelsyndikatet i det nye Århusgadekvarter i Nordhavnen og historien om Classens Have der forsvandt.
Hvis du synes det lyder spændende, kan du komme til
Nytårskur lørdag d. 6. januar kl. 13, Bryggervangen 62 kælderen,
hvor jeg begynder med en gratis lille byvandring i området med Likørstræde som tema og bagefter er der gratis kaffe og kage og du kan gå på opdagelse i de mange 2100 Ø blade og i arkivet.

Foredrag om Waffen-SS på Østerbro

Der er flere der booker mig til foredrag og det er superdejligt. D. 18. januar kan man høre mig fortælle om Hitlers forbryderiske hær, Waffen-SS og deres helt særlige engagement på Østerbro. Det er den nye mandeklub i Lutherkirken, det foregår i.
Der er tilmelding på Rosenvængets Sogns hjemmeside.

Kom godt ind i det nye år med håb om vi ses ude i vores spændende by til en omgang sund motion for både ben og hjerner.