Leopardsnegel i Ryvangen naturpark

Byvandring i Ryvangen og kur mod dræbersnegle

AOF tur om Ryvangen aflyst – men der er mulighed for en ny dato – og så en hel særlig kur mod dræbersnegle

Den nye tur om Ryvangen – fra kaserne til mindelund og naturpark er blevet aflyst af AOF d. 11. september 2016 på grund af for få tilmeldte. Men da der alligevel har været en fortvivlet efterspørgsel på turen, kommer der en ny dato – Søndag d. 25. september kl .10 – 12:30 med mødested foran Mindelundens indgang.
Billet koster 100 kr. og kan købes her:  BILLETTO

Der er også stadig pladser til den samme tur i morgen lørdag d. 3. september kl. 13 – 15:30 – Billet kan købes her: BILLETTO

Og hvad har al det med dræbersnegle at gøre?

Turen handler ikke kun om modstandskamp under 2. Verdenskrig og henrettede unge skæbner, men er en helhedsfortælling om Ryvangen. Inde på det område som i dag er en fantastisk naturpark, er der et rigt og unikt plante- og dyreliv. Der findes for eksempel  en sjælden tægeart – Stribetægen – og en særlig god plante til kryddersnaps – Gul snerre også kaldet Jomfru Marias sengehalm.

Et andet særligt væsen er Leopardsneglen.

Da jeg før sommerferien havde en 4. klasse med på tur i området fandt vi en masse af disse grå- og sort-stribede snegle. Børnene var blevet voldsomt inspireret af mine fortællinger om soldaternes byggerier i området og gik på arkæologisk jagt. De fandt faktisk en brokonstruktion i jorden – og en masse Leopardsnegle.
Ungerne havde ret nørdet viden om dyr og fortalte mig begejstret at sneglene var sjældne  og vildt gode til at udrydde dræbersnegle. Jeg klappede dem pænt på hovedet og sagde de var dygtige, men troede ikke helt på dem.
Men de havde faktisk ret. Jeg ved ikke helt hvor sjældne de er, men de er ret gode til at udrydde dræbersnegle. De har en helt særlig appetit for de irriterende bæster, er hurtigere end dem og formere sig meget mindre. Alt i alt et rimeligt godt bytte i haven. Hvis de er sjældne, ved I nu hvor I kan finde dem.

Her er et link til mere viden om
LEOPARDSNEGLEN SOM DRÆBERSNEGLSUDRYDDER

Leopardsnegel i Ryvangen naturpark
Leopardsnegel i Ryvangen naturpark